Søg efter specifikke produkter her

Fødevare emballage facts

oprettet d. under Gæsteindlæg

Emballage er designet til forskellige formål, og når det gælder indpakning og/eller nedfrysning af fødevarer. Bør fødevarer opbevares i emballage, som er beregnet til formålet. Emballagen er udviklet til en bestem fødevaretype, mad der for eksempel indeholder en stor mængde olie eller fløde. Kan fødevaren optage stoffer fra en emballage typen, der ikke er egnet til fed mad.

 

Hvis man fryser kød i fryseposer, kan man trykke kødet ud til en flad plade. På den måde er kødet hurtigere om at tø op, når man tager det ud fra fryseren igen.

 

Du kan hælde din varme ret over i en plastbeholder, hvis den er godkendt til fødevarer. Det står i bunden af beholderen, og i de fleste tilfælde står der også, hvilken temperatur beholderen kan tåle, om den kan vaskes op i opvaskemaskine, gå i fryseren og i mikrobølgeovn. Emballagen, der ikke er beregnet til fødevarer, kan ikke anbefales, heller ikke selv om retten er kølet ned.

 

Man bør ikke opbevare mad i affaldsposer eller bæreposer. Bæreposer er ofte lavet af genbrugsplast, hvor man ikke har et klart overblik over, hvilken plast der indgår, så den emballage er ikke den bedste til madvarer.

 

Man skal tænke fornuftigt: >>Når man mangler en stor skål til kagedejen, bruger man jo heller ikke bare en gulvspand,<< siger Jessie Hallas, der er produktspecialist i Coop Trading. Der står for indkøb af dagligvarer til brugserne i Danmark, Norge, Finland og Sverige.

 

Genbrugsplast emballagen kan indeholde pvc, og i pvc findes ofte ftalater, der gør plasten blød, men som bør forblive i plast, og ikke være i kontakt med madvarer.

 

Der er mange mennesker der er træt af den emballage maden er pakket ind i, enden er det for svært at åbne eller er det en forkert form. Og andre er fuldstændig ligeglad med hvordan det er formet eller om det er svært eller nemt at åbne.

 

Men en ting, er alle enige i, er at fødevare skal pakkes ind så kødet er beskyttet rigtigt, og mange er bekymret over om der er sygedomme i deres fødevarer, og derfor er der mange Kød grossister i medierne fortiden.

 

Alle virksomheder ved at økologien er ved at udvikle sig til et punkt at der kommer flere og flere der køber økologi, og derfor skal virksomheder der sælger madvarer og drikkevare tænke meget på om de også skal sælge økologiske varer.

 

Bare for 5 år siden var der ikke ret mange økologiske varer, som i dag, nu kan man næsten ikke undgå at se en økologiske varer, og mange af de økologiske varer er emballagen på noget af det grønt så det virker økologisk, og der er også det røde økomærke på emballagen så man er sikker på det er økologisk godkendt.

 

Mange gad ikke købe det for 5 år siden da der ikke var så stort udvalg og da der ikke var det, var der heller ikke den stor konkurrence i virksomhederne igennem, så prisen var jo selvfølge højt, da de næsten kun var de eneste på markedet. Men nu er der kommet stor konkurrence og det kan man også se på priserne det er meget billigere og købe økologiske i dag.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar